Od ponedjeljka dostava lijekova penzionerima

Do sutra u 12 časova otvoren je javni poziv apotekama na području Banjaluke da se uključe u akciju “Niste sami”, kako bi bio omogućen i servis dostave lijekova osobama starijim od 65 godina.
Gradski štab za vanredne situacije raspisao je juče javni poziv, a planirano je da dostava lijekova osobama starijim od 65 godina, koje imaju zabranu kretanja zbog aktuelne epidemiološke situacije, počne od ponedjeljka, 30. marta.

Gradska uprava Banjaluka pokrenula je aktivnosti na proširivanju usluga u okviru akcije “Niste sami” i to uslugom izdavanja i dostave lijekova osobama starijim od 65 godina koje imaju zabranu kretanja zbog epidemije korona virusa.

Kako se navodi u javnom pozivu, izabrane apoteke će u okviru akcije vršiti izdavanje lijekova sa pozitivne liste, kao i izdavanje i prodaju lijekova koji nisu na listi Fonda zdravstvenog osiguranja RS ili čiji je režim izdavanja „Bez recepta“, a dostavu lijekova organizovaće Grad u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama bez dodatnih troškova dostave za apoteke ili građane.
Putem javnog poziva biće određena po jedna apoteka ili prodajni objekat apoteke za pet zona dostave: Centar-Nova Varoš, Borik, Obilićevo-Starčevica, Rosulje-Petrićevac i Lazarevo.

Ove zone su okvirne odrednice, a dostavljači će pokrivati šire područje oko ovih naselja.

Jedna apoteka ima pravo prijave u više definisanih zona ukoliko u njima ima svoje prodajne objekte.

Prijem porudžbina vrši se putem telefona:

Apoteke – u slučajevima kada građani poručuju lijek koji se izdaje bez recepta ili lijek za koji posjeduju recept,
Ambulante porodične medicine – u slučajevima kada je potrebno da se izda recept; nakon prijema porudžbine ambulanta porodične medicine javlja apoteci određenoj za područje gdje građanin stanuje o kojem lijeku se radi, ime i prezime građanina, adresu i kontakt telefon (elektronskim putem), a naknadno apotekar fizički preuzima izdate recepte prema sopstvenoj dinamici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: