Od ponedeljka “minimalan gradski i prigradski prevoz”

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, od ponedjeljka najavljuje početak javnog prevoza u gradu, u manjem obimu, sa obaveznim mjerama higijene i redovnim plaćanjem karata.
– Vršimo pripreme da se od 11. maja dopusti minimalan gradski i prigradski prevoz, sa manjim brojem linija i frekvencijom, uz naložene dodatne mjere higijene i ograničenim brojem putnika- izjavio je on nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od ponedjeljka se ukida i zabrana korištenja javnih prostora, parkova, izletišta, teretana u prirodi, s tim što ostaje zabrana većih okupljanja, istakao je Radojičić komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u Banjaluci.

– I dalje situaciju u gradu držimo pod kontrolom, ne smatramo da je došlo do nekontrolisanog rasta zaraženih. Utvrdili smo preporuku i za predškolske ustanove da mogu raditi sa minimalnim brojem štićenika. IZZZ propisao je mjere za rad, i u narednim danima javne i privatne predškolske ustanove prilagodiće rad ovim preporukama – precizirao je Radojičić, dodajući da će roditelji do 11. maja biti informisani u koje vrtiće će biti smještena djeca, sa manjim grupama.

Centar za predškolsko vaspitanje planirao je rad u osam objekata.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: