Od danas predaja prijava za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola

Grad Banja Luka raspisao je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.

Ove godine stipendije su uvećane, a za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

Konkurs je otvoren za prijave u narednih mjesec dana, odnosno do 1. oktobra, a srednjoškolci će stipendiju moći ostvariti po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

Visina stipendije u školskoj 2022/23. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM. Deficitarna zanimanja u narednoj školskoj godini za učenike srednjih škola su: Geodezija i građevinarstvo – kamenorezač-keramičar; Geodezija i građevinarstvo – izvršilac radova na saobraćajnicama; Poljoprivreda i prerada hrane – mesar i Ugostiteljstvo i turizam – konobar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Što se tiče minule školske godine, sve obaveze prema gradskim stipendistima su u potpunosti izmirene, nakon što su tokom prošlog mjeseca izmirena deveta i deseta rata stipendija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: