Od danas novi sistem rada Doma zdravlja

Zbog aktuelne situacije sa virusom korona, rad Doma zdravlja Banjaluka će biti drugačije organizovan, jer se u narednim danima očekuje dolazak većeg broja građana iz inostranstva, koji će imati obavezu da se javljaju zdravstvenim ustanovama.
Dom zdravlja će provoditi i anketiranje lica koja su bila u kontaktu sa zaraženima, uz predlaganje kućne izolacije.

Nakon sinoćnje sjednice Štaba za vanredne situacije saopšteno je da će od danas ambulanta u Poliklinici služiti samo za pregled pacijenata koji su oboljeli od akutne respiratorne infekcije, za kompletno stanovništvo grada. I to samo onih, koji imaju povišenu temperaturu ili „stezanje“ u grudima.
U ambulanti u Docu će se obavljati pregledi po nalogu Higijensko-epidemiološke službe ili doktora porodične medicine, za pacijente koji su bili u kontaktu sa licima koja su bila izložena korona virusu.
– Želimo da u kratkom periodu spriječimo širenje virusa kod većeg broja građana, da zaštitimo starija lica i rizične kategorije, kao i da onemogućimo širenje virusa među zdravstvenim radnicima, jer bi se time ugrozilo pružanje zdravstvenih usluga – naglasila je direktorka Doma zdravlja Nevena Todorović, poslije sjednice Štaba.

Po podacima Doma zdravlja, pod zdravstvenim nadzorom u Banjaluci trenutno se nalazi 750 osoba, koje su bile u konktaktu sa zaraženim licima.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: