Od 18. aprila javnosti izložen plan centra grada

Nacrt Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banje Luke biće izložen na javni uvid od 18. aprila do 18. maja 2018. godine.

Odjeljenje za prostorno uređenje saopštilo je da je Nacrtom plana obuhvaćen prostor koji se nalazi između ulica: Aleje Svetog Save, Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Grčke, Nikole Tesle, Kninske, Bulevara Cara Dušana, Kralja Petra I Karađorđevića, Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, rijeke Crkvena, te ulica Gorana Radulovića Bimbe i Vase Pelagića, površine 49,74 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama Instituta za građevinarstvo „IG“ Banja Luka, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama mjesnih zajednica Centar 1, Centar 2 i Bulevar, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova.

Pored RP centralnog gradskog područja, od 18. aprila do 18. maja, na javnom uvidu će biti i sljedeći regulacioni planovi:

Nacrt Regulacionog plana „Centar Aleja“

Nacrtom Plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi između ulica Mladena Stojanovića, Kralja Petra I Karađorđevića, Trive Amelice, Bulevara Srpske vojske i Aleje Svetog Save, površine 71,71  ha i biće izložen na ponovni javni uvid u prostorijama preduzeća „Ruting“ Banja Luka –  Ulica Prvog krajiškog korpusa br.16, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama mjesnih zajednica Centar 1, Borik 2 i Rosulje, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova.

Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana „Ada Debeljaci 5“

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi uz Ulicu Tešana Podrugovića, a odnosi se na k.č.br. 518/3, 518/4, 518/8, 518/9, 518/14 i dio k.č.broj 518/5 K.O. Presnače (n.p.), površine  0,23 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Urbis centar“ Banja Luka – Bulevar Stepe Stepanovića br. 101a, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama Mjesne zajednice Debeljaci, svakim radnim danom 8.00 do 16.00 časova

Za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 18. maja 2018. godine, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte, i to upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrti biti izloženi, ili ih dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi Grada Banja luka – Odjeljenju za prostorno uređenje. Nacrti planova su objavljeni i na ovoj internet stranici.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI