Objavljeni konkursi za “Zlatnu sovu” i “Sovicu”

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, da uzmu učešća na Konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu „Zlatna sova“ za 2021. godinu.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo obuhvata plaketu (povelju) za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Posljednji dan za dostavu rukopisa na naprijed navedeni način je 5. 3. 2021. godine, dok je rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 31. 5. 2021. godine.

Takođe, Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku da uzmu učešće na Konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu „Sovica“.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, pod imenom „Sovica“, obuhvata plaketu (povelju) za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka knjige.

Posljednji dan za dostavu rukopisa na naprijed navedeni način jeste 5. 3. 2021. godine, dok je rok za proglašenje dobitnika nagrade 10. 5. 2021. godine.

Pravilnike i komppletan tekst konkursa možete pronaći na sljedećim linkovima:

Detalje Konkursa za nagradu Zlatna sova za najbolji neobjavljeni roman za 2021. godinu i Konkursa za nagradu Sovica za najbolju knjigu za djecu se nalaze ovdje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: