Objavljen konkurs za dodjelu sredstava za vantjelesnu oplodnju

Objavljen je javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje.

Prema uslovima konkursa, koji je otvoren narednih mjesec dana, mogu se prijaviti žene do 42 godine starosti koje su iskoristile pravo na tri postupka biomedicinski potpomognute oplodnje na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Takođe, potrebno je da u momentu podnošenja prijave na konkurs jedan od bračnih supružnika ima prebivalište na području grada Banje Luke u neprekidnom trajanju od četiri godine i duže.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banja Luka, a sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti putem telefona broj: 051/244-444, lokal 710, ili direktno – u kancelariji broj 23.

Ukupno za ovu podršku bračnim parovima predviđeno je 70.000 KM, a ukoliko bude više zahtjeva Grad je spreman da podrži sve validne zahtjeve za ovu vrstu podrške kako bi se pomoglo parovima da steknu potomstvo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI