Objavljen identitet osumnjičenog “ubice iz sačekuše”

Stefan Samardžija iz Pala koji je uhapšen zbog ubistva Damira Ostojića od ranije je poznat policiji, a u zadnje vrijeme dovodi se u vezu sa auto-mafijom koja djeluje na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, saznaje Srpskainfo.

Njega Ministarstvo unutrašnjih poslova RS tereti da je ukrao automobil sa kojim se ubica dovezao na mjesto ubistva Ostojića, a koji je zatim nađen zapaljen.

U žižu javnosti dospio je krajem prošle godine kada je uhapšen zajedno sa još tri osobe zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca.

Zbog toga je bio uhapšen, a nakon što je pušten iz pritvora žalio se na brutalnost policije i da je pretučen tokom saslušanja.

Zajedno sa advokatom podnio je tužbu protiv MUP Kantona Sarajevo.

Zadnji put kada ga je policija tražila, navodno je dobio dojavu da će biti uhapšen i pobjegao je prije dolaska policije.
On je ranije tvrdio da nema veze sa ubistvom policajaca, te da ima alibi jer su ga snimile kamere kako se tukao u blizini policijske stanice u Palama.

Iako je postojala informacija da je na njegovoj odjeći nađeni barutni tragovi, on je to demantovao.

Ovo nije jedini put kada je Samardžija hapšen.

Sredinom aprila prošle godine uhapšen je zbog sumnje da je u Ulici Srpskih Ratnika u Palama pucao na auotmobil u kojem su bile dvije osobe, a zatim pobjegao, osim toga dovodio se i u vezu sa prijetnjama policiji.

Damir Ostojić (49) Šijan ubijen je 5. septembra prošle godine u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

 

Uhapšen “osumnjičeni” za ubistvo Damira Ostojića

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI