Obilježevanje 50 godina MSURS uz izložbu “Od Galerije do Muzeja”

Povodom obilježavanja 50 godina od osnivanja institucije, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske priređuje izložbu pod nazivom „Od Galerije do Muzeja“.
Riječ je o multimedijalnoj izložbi dokumentarnog karaktera koju čini izbor iz bogate i raznovrsne muzejske dokumentacije prikupljane tokom ovog perioda (fotografije, novinski članci, plakati, video materijal i publikacije) kao i selekcija djela iz muzejske kolekcije.

Izložba je osmišljena sa ciljem da se obuhvati istorijat i djelovanje institucije tokom prethodnih pet decenija, predstavljeno putem nekoliko tematskih cjelina od osnivanja do danas.

Ovo je prvi u nizu događaja kojim će Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske obilježiti pet decenija svog postojanja, među kojima se ističe i jubilej 130 godina od podizanja zgrade Stare austrougarske željezničke stanice u Banjaluci u kojoj se Muzej nalazi, a koji se obilježava ove godine.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i mjera kojih se moramo pridržavati kada je u pitanju broj posjetilaca nekom javnom događaju, multimedijalna izložba „Od Galerije do Muzeja“ biće svečano otvorena uz određen broj zvanica i predstavnike medija, dok će publika izložbu imati priliku da pogleda od 11. februara do 5. maja 2021. godine.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI