Obilježen Svjetski dan muzike

Ispred Univerziteta u Banjoj Luci, Konfucijev institut je u nedjelju, 21. juna 2020. godine, simbolično obilježio Svjetski dan muzike uz mini koncerte na otvorenom u Univerzitetskom gradu.
Uz dobro raspoloženje i pridržavanje svih propisanih preventivnih mjera i fizičke distance, a sve u cilju sprečavanja pojave i širenja korona virusa, posjetioci su mogli da uživaju u nastupima Gradskog tamburaškog orkestra iz Banje Luke, Gradskog hora ,,Jazavac’’, ,,A prima vista” hora, ,,Palladio” gudačkog kvarteta, Banjalučkog ,,Brass’’ kvinteta, te studenata Univerziteta u Banjoj Luci.
Inače, Svjetski dan muzike se više od 30 godina tradicionalno obilježava i proslavlja u velikom broju gradova i mjesta, u više od stotinu zemalja svijeta, uz prigodne mini koncerte na otvorenom i u javnim kulturnim institucijama. Na taj način se želi iznenaditi javnost i podsjetiti je na važnost muzike.

Praznik muzike se počeo proslavljati 1982. godine, na inicijativu francuskog Ministarstva kulture, a od 2010. godine proslavlja se i u Banjoj Luci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI