Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

U susret 14. novembru – Svjetskom danu borbe protiv dijabetesa, Udruženje osoba oboljelih od dijabetesa “DiabetNo1″ će i ove godine obilježiti ovaj značajan datum za sve oboljele od dijabetesa, kako bi im se pružila potrebna podrška, a pogotovo djeci i omladini oboljeloj od dijabetesa Tip 1 u čitavoj Republici Srpskoj.

-Obilježavanjem Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa – 14. novembra želimo podići svijest društva o životu osoba sa dijabetesom i učiniti ovu bolest vidljivijom, jer iako se sa dijabetesom može kvalitetno živjeti, to ne znači da ova bolest sa sobom ne donosi i mnogobrojne izazove, a pogotovo ukoliko se ne trudimo da poboljšamo zdravstvenu zaštitu svih oboljelih. Pojedine osobe sa dijabetesom svakodnevno su izložene stigmatizaciji društva i to isključivo zbog nedovoljne edukacije o dijabetesu – navedeno je u saopštenju Udruženja.

Upravo zbog toga, ovo Udruženje je odlučilo da „Svjetski dan borbe protiv dijabetesa – 14. novembar“ obilježi kroz razne aktivnosti, koje će trajati nekoliko dana, a koje će obuhvatati pomoći starijoj populaciji, organizaciju ulične trke, te aktivnosti za naše najmlađe članove i slično.

-Ovom prilikom pozivamo vas da dođete na konferenciju za novinare, na kojoj ćemo govoriti o značaju i programu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, a ista će se održati u četvrtak, 10. novembra sa početom u 10.00 časova u Domu omladine – poručuju predstavnici ovog Udruženja.

Na konferenciji za novinare prisutnima će se ispred Grada obratiti savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić-Banjac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI