Novo ruho za objekat MZ Rosulje

Grad Banja Luka u partnerstvu sa mjesnim zajednicama, i ove godine aktivno će se uključiti u realizaciju projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

-Plan je da za ovu godinu kandidujemo rekonstrukciju drugog dijela društvenog centra u MZ Rosulje, koji se nalazi u Parku „Mladen Stojanović“. Prethodno smo održali forum građana MZ Rosulje, uključene u projekat i mjesnih zajednica Centar 1, Borik 2 i Nova varoš na kojem je druga faza rekonstrukcije tog objekta kandidovana kao projektni prijedlog. Ovih dana, taj prijedlog ćemo i poslati na javni poziv UNDP-a koji je u toku – kazali su u Odjeljenju za opštu upravu.

Kako su istakli, u okviru istog projekta, na ovom objektu se već radi nova stolarija.

Za nastavak radova, odnosno rekonstrukciju drugog dijela objekta, prema predmjeru i predračunu radova, bilo bi potrebno 35.516 KM.

– Realizacijom ovog projekta bio bi stavljen u funkciju kompletan objekat u Parku, čime bi se stvorili uslovi za rad i provođenje raznih aktivnosti, kako vladinog, tako i nevladinog sektora na ovom području grada – naveli su iz resornog odjeljenja.

Podsjetili su da svaki odobreni projekat, UNDP sufinansira sa 70 odsto sredstava, dok je obaveza jedinica lokalne samouprave da obezbijedi 30 odsto.

Inače, u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a provodi ga kancelarija Razvojnog rograma Ujedinjenih nacija (UNDP) učestvuju ukupno 24 grada odnosno opštine iz BiH. Grad Banja Luka se u ovaj projekat uključio u maju 2017. godine, a sa područja grada učestvuje šest mjesnih zajednica: Šargovac, Paprikovac, Lauš 2, Rosulje, Česma i Saračica.

U okviru tog projekta, radi se i na sanaciji ogranka Ulice Davida Štrpca, na nastavku izgradnje trotoara na Saračici i izgradnji dječijeg igrališta u MZ Lauš 2 u ul. Koste Krsmanovića.

Uz ove, kako su naveli iz nadležnog odjeljenja, u toku je zaključenje ugovora sa izvođačem za opremanje sportske balon – hale u Šargovcu, dok je u toku javna nabavka za izgradnju društvenog doma u Česmi i još jednog dječijeg igrališta na Laušu, na lokaciji kod crkve.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: