Novi trotoar i biciklistička staza u Zalužanima

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ danas je u Zalužanima završena gradnja trotoara i biciklističke staze uz centralnu saobraćajnicu u ovom naselju.

Godinama unazad, izgradnja ovih staza uz izuzetno prometnu saobraćajnicu postavljana je za najveći infrastrukturni prioritet Zalužana.

Staze su izgrađene uz Put srpskih branilaca, na dionici od „Hiper-Korta“ do Grmečke ulice. U ovaj projekat uloženo je 670.000 KM, a novac je obezbjeđen po projektu oporavka od poplava iz 2014. godine.

U okviru ovog projekta, izgrađene su pješačka i biciklističke staza, kao i oborinska kanalizacija u dužini od jednog kilometra.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novoizgrađenu stazu, naglasio je da je još prošle godine, uz ovu saobraćajnicu, počela izgradnja još jedne pješačke i biciklističke staze.

-Prošle godine smo na ovom putu počeli gradnju trotoara, sa druge strane, odnosno od pružnog prelaza u Zalužanima i naš sljedeći zadatak u ovom naselju jeste da se spoje ove dvije dionice i da na taj način trajno riješimo ovaj problem – istakao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Zalužani Radivoje Šušnjar naglasio je da je izgradnja ovih staza od izuzetne važnosti za stanovnike ovog naselja.

-Gradskoj upravi dugujemo zahvalnost za realizaciju ovog projekta, pogotovo što smo dugo čekali na izgradnju tih staza. Sljedeći naš prioritet biće upravo da se nastavi gradnja ovih staza i time obezbjedi bezbjedno kretanje pješaka i biciklista – istakao je Šušnjar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: