Novi raspored linija javnog prevoza

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, danas je došlo do dodatnih redukcija linija javnog prevoza.

Prema novom rasporedu, popodnevni termin u javnom prevozu će trajati oko sat vremena duže, odnosno umjesto u 14:30 počeće u 13:15 časova i trajati do 18:30 časova. Takođe, pojedini polasci na kojima nije bilo putnika će biti redukovani, a nekoliko polazaka u prigradskom području će biti uvedeno i mimo definisanih termina.

Podsjećamo da od 18. marta javni prevoz funkcioniše u tri perioda u toku dana, i to: 5:00-8:00, 14:30–18:30 i 22:00–23:00, i to isključivo zbog radnika koji rade u ovim vanrednim okolnostima.

Na ulazu u svaki autobus, kao i u unutrašnjosti autobusa, biće postavljeni vanredni redovi vožnje za informisanje putnika.

Marinko Umičević tehnički direktor Beme uputio je dopis gradonačelniku Banja Luke, Igoru Radojičiću i Kriznom štabu, a odnosi se na redukciju vožnje autobuskih linija za vrijeme vanredne situacije za koju smatra da nije dobra.

TO “Bema” i druge firme koje su me zvale imaju isti problem sa dolaskom zaposlenih na posao. Smanjen je broj vožnje autobuskih linija, ali, samim tim se prave gužve što se protivi mjerama koje se trenutno preduzimaju da bi se ljudi što manje kretali. Činjenica je da škole ne rade, ali rade privredni subjekti (ono što ih je ostalo). Treba podsjetiti na činjenicu da mi imamo najskuplju kartu na relaciji za jednu liniju u svijetu. Smatram da bi se red vožnje trebao vratiti na sistem koji je bio i prije vanredne situacije izazvane pojavom korona virusa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI