Novi izgled centra grada i novi štandovi za ulične prodavce

Ove godine su planirana velika ulaganja u centralni dio Banjaluke, a sve kako bi najpopularnije šetalište Gospodska ulica dobila novo ruho.
Prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića, po okončanju svih radova, Banjaluka će dobiti jednu potpuno novu razglednicu.

– Bitno je naglasiti da mi ulažemo milion KM od Palate predsjednika pa sve do kuće Milanovića za potpunu rekonstrukciju te zone. Sve to, odnosiće se i na bašte ugostiteljskih objekata na toj lokaciji. To podrazumijeva da naši arhitekti usaglašavaju sve detalje sa vlasnicima ovih objekata – rekao je Stanivuković.

Dodaje da osim toga, Grad radi i na novim štandovima, koji će zajedno sa novim izgledom Gospodske, dati novo ruho centru grada.

Poručio je da će Grad u potpunosti da finansira te štandove, ali u tom dijelu grada, oni bi se iznajmljivali zainteresovanim prodavcima.
To nam je plan da uradimo i u Parku „Mladen Stojanović“, ali i u budućem najvećem gradskom parku. Sve će to biti estetski lijepo i privlačno. U ovom momentu, naš plan je javni poziv, koji je najobjektivnija stvar – poručio je gradonačelnik.

Uz sve to, kaže gradonačelnik, u planu je još mnogo projekata koji će u potpunosti da izmijene centar grada.

– Pored novih štandova, nove Gospodske, radimo i na lokaciji čuvene „rupe“. Potrebno je reći da rješavamo imovinsko – pravne odnose kod spomenika banu Milosavljeviću. Ove godine gradimo i Centralno spomen – obilježje na Krašovom parkingu. Radićemo i hotel „Palas“. Dakle, kroz tri godine očekujemo da centar rada dobije jednu potpuno novu, modernu sliku – zaključio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: