Novi detalji pljačke Romane i njenog momka

Mediji u Australiji ne prestaju da pišu o banjalučkoj pjevačici Romani Panić i pljački koju je počinila zajedno sa svojim dečkom Filipom, a sada su izneli nove detalje.
Kako se navodi, agent za nekretnine nadgledao je danima bankomate, a potom sa hirurškom maskom na licu postavljao na njih uređaja koji su izgledali kao originalni dijelovi bankomata.

Minijaturna kamera koju su postavili iznad bankomata snimala je zvuk i video i prikupljala informacije o korisničkim PIN-ovima dok su oni podizali novac, prenosi Kurir.
Takođe su na čitač kartica gdje korisnik ubacuje svoju platnu karticu, postavili dodatak sa magnetnom trakom koji je “hvatao” brojeve kartica.

Tako da, kada korisnik dođe na bankomat i ubaci karticu kako bi podigao novac, Filip i Romana su putem magnetnog čitača očitali broj njegove kartice, a putem kamere su videli pin koji unosi.

Kako se navodi u tamošnjim medijima, kamera koja je postavljena na bankomatu u naselju “Cannon Hill” snimala je i korisnike i po osam sati dnevno. Suma koju su nezakonito prisvojili Romana i Filip nije poznata, ali su prilikom pretresa njihovog stana u australijskom gradu policajci pronašli 23.500 australijskih dolara, odnosno 14.500 evra. Taj novac im je oduzet, iako nema dokaza da je on pribavljen pljačkom.

Uhapšena Romana Panić

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: