Novi bicikli za „Bl bajk“ i parking za dvotočkaše

U okviru projekta „Podrška jedinicama lokalne samouprave u RS u promociji održive urbane mobilnosti“, Banja Luka je dobila parking za bicikle, sa nadstrešnicom, i nove bicikle za sistem “Bl bajk”.

Ovaj projekat realizovao je Savez opština i gradova RS, uz podršku Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost, a kojeg sprovodi GIZ u ime njemačke vlade.

Grad Banja Luka je u oktobru prošle godine izabran za implementaciju pilot projekta, koji je podrazumijevao poboljšanje uslova iz oblasti urbane mobilnosti.

-U okviru navedenog projekta odobrena su nam finansijska sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 6.000 evra, kojim su finansirni novi bicikli za “Bl bajk” i natkrivena nadstrešnica za parkiranje bicikala sa 14 mjesta na lokaciji tzv Kraševog parkinga – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, ovim projektom doprinosi se proširenju mreže “Bl bajk”, kao i poboljšanju uslova za parkiranje bicikala.

-Cilj projekta je da stanovništvu i turistima bicikl bude dostupan za obavljanje dnevnih aktivnosti, a u cilju popularizacije zdravog načina života, kako bi se što više koristili zdravi oblici prevoza, a što manje motorna vozila – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Saradnja, u oblasti urbane mobilnosti, između Grada Banja Luka, SOGRS i GIZ Njemačka uspješno se odvija od 2018. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI