Novčana pomoć za sektore hotelijerstva, turizma, ugostiteljstva

Do petka treba biti pripremljen novi set mjera za pomoć privredi kako bi se umanjio negativni uticaj korona, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Očekujemo kao učesnik jedne radne grupe da Vlada RS donese posebnu odluku ili uredbu kojom bi pomogla iz svoje nadležnosti pogođenim sektorima prije svega za sektore hotelijerstva, turizma, ugostiteljstva i određenih usluga – objasnio je on.

Naveo je da će Grad će po usvajanju ove odredbe ili odluke predložiti svoju odluku koja bi određenim sektorima pomogla sa jednokratnim novčanim iznosima.

– Njihova raspodjela će zavisiti od kriterija koji utvrdimo, odnsno da li će se raspoređivati po broju zaposlenih ili padu prihoda ili nekom drugom kriterijumu poslovanja samih subjekata – naglasio je on.

Dodao je da su sada najugroženiji hoteli i turističke agencije koje gotovo ne rade, te mali broj subjekata koji su registrovani kao svadbeni saloni i noćni klubovi te organizatri muzičkih događaja.

– Veoma mali broj njih je zvanično registrovan i da bi mogli da ostvare određeno pravo moraće biti uredno registrovani – rekao je on.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: