Nova Varoš složno brani zelene površine u naselju

Savjet MZ Nova varoš je podržao volju građana i rekao veliko NE uzurpiranju javnih zelenih površina Nove varoši i Grada Banja Luka.

Savjet Mjesne zajednice Nova varoš je zauzeo zvaničan negativan stav po pitanju predložene izmjene regulacionog plana kojom izmjenom bi se izvršila interpolacija objekta društvenog sadržaja na javnu površinu na uglu ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića.

Jednoglasno je usvojen zaključak da Komisija za komunalna pitanja i pitanja saobraćaj pripremi dopis prema Odjeljenju za prostorno uređenje i gradonačelniku Banja Luke kojim bi se tražilo poništavanje aktuelnog nacrta za izmjenu regulacionog plana, te da se istim zahtjeva zaštita svih javnih zelenih površina u naselju, uključujući i površinu koju trenutno brane sa svim pravnim sredstvima i izraženim buntom stanovnika Nove varoši.

Zapisnikom sa održane sjednice se konstatovalo da je samo kancelarija Mjesne zajednice Nova varoš zaključno sa danom 11.06.2018. godine zaprimila ukupno 100 prigovora zainteresovanih lica na predloženu gradnju objekta, a prema našim saznanjima broj prigovora sugrađana bi trebao biti mnogostruko veći kada se zbroje sve predate primjedbe.

Savjet na osnovu svega smatra apsurdnim uopšte razmišljati da bi ove aktivnosti mogle biti nastavljene.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: