Nova varoš/Ne daju zelenu površinu, traže da se građani pitaju

Nakon javnog uvida na nacrt Regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenih sadržaja na užem području Grada, a koji obuhvata i lokaciju na uglu ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića u Novoj Varoši, mještani ovog naselja se pripremaju za javnu raspravu.

Tvrde da je grad obavezan organizovati javnu raspravu u roku od mjesec dana nakon završetka javnog uvida, a to bi za ovaj nacrt plana bilo do 15. jula.

-Zbog kompleksnosti nacrta Regulacionog plana postoji velika zainteresovanost građana Banjaluke za prisustvo ovoj javnoj raspravi. Gradskoj upravi se obraćamo sa zahtjevom da se termin javne rasprave planira iza 17 časova, odnosno nakon radnog vremena većine zaposlenih građana.

Ovim se omogućava prisustvo svih zainteresovanih javnoj raspravi – poručili su iz Građanske inicijative Nova Varoš sa sinoćnjeg skupa građana ovog naselja.

U toku javnog uvida je u Gradsku upravu, samo od mještana mjesne zajednice Nova Varoš pristiglo na stotine mišljenja i komentara na pomenuti nacrt Regulacionog plana, a lokacija u Novoj Varoši je samo jedna od sedam koji ovaj nacrt regulacionog plana obuhvata.

-Građani su pokazali da postoji veliko interesovanje za uključivanje u proces donošenja odluka o planiranju prostora kako u naseljima u kojima žive, tako i na čitavom gradskom području, te od Grada zahtijevamo da se za potrebe navedene javne rasprave obezbijedi veći prostor nego što je Mala vjećnica Banskog dvora koja je do sad korištena u svrhu održavanja javnih rasprava – ističu iz inicijative građana Nova Varoš.

Građanska inicijativa Nova Varoš nastala je kao odgovor mještana banjalučkog naselja Nova Varoš na nacrt Regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenog sadržaja na uglu ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića koji predviđa izgradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti P+5 na zelenoj površini.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: