Nova pozorišna sezona u “Jazavcu”

Premijerom predstave “Ne igraj na Engleze” autora Vladimira Đurđevića, a u režiji Marka Vukosava, Gradsko pozorište Јazavac uspješno nastavlja novu pozorišnu sezonu.
Komad je nastao u produkciji Gradskog pozorišta Јazavac i teatra Fedra iz Bugojna i na komičan prikazuje sudbinske puteve trojice prijatelja čiji je život baziran na lakoj zaradi, lagodnom životu i sitnim međusobnim spletkama.

U Đurđevićevoj komediji “Ne igraj na Engleze” prisustvujemo jednom isječku iz života tri najbolja prijatelja koji dijele zajedničko odrastanje, druženje pa i strastvenu ljubav prema brzoj zaradi i sportskoj kladionici.

Ipak, njihovo prijateljsttvo i odnos prema životu biće poljuljani u toku trajanja samo jedne fudbalske utakmice jer ovog puta nije uložen samo novac, nego i stvari koje su mnogo važnije od njega.

Uloge Piksija, Buleta i Pauna na sceni su oživjeli Bojan Kolopić, Aleksandar Runjić i Senad Milanović, prenosi RTRS.

Ovo pozorišno ostvarenje, kroz tri interesantna karaktera, prikazuje sve pošasti koje sa sobom nosi novac, i igrice kojima su uslovljeni oni koji u mašineriji 21. vijeka hrle ka njegovom izobilju.

Kada se spletke i intrige upetljaju u najvažniju sporednu stvar na svijetu onda dobijemo urnebesan komad koji suštinski čini temlje ove aktuelne komedije.

Praizvedba komada “Ne igraj na Engleze”, inače prvi dramski tekst beogradskog autora Vladimira Đurđevića, doživio je svoju prvu premijeru davne 2007. godine i do danas plijeni pažnju publike u izvođenjima mnogobrojnih pozorišnih kuća širom regiona.

Prva repriza predstave “Ne igraj na Engleze” zakazakana je za 9. novembar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI