Nova pjesma “Brutal protesta”

Banjalučki rep sastav “Brutal Protest” objavio je novi singl pod nazivom “500”. Nova pjesma je premijerno emitovana na internet servisima “Dezzer”, “iTunes” i “Spotify”, a kako članovi ovog sastava ističu, uskoro publika može da očekuje i zanimljiv prateći video-spot.
Jedan od članova ovog sastava Željko Žilić Žila naglašava da je rad na pjesmi bio dugotrajan proces sve dok reperi nisu dobili konačni proizvod koji su željeli.

Poslušajte pjesmu

“Mislim da svako treba da posluša pjesmu i pronađe sebe u lancu ishrane. Sa čim provode noći? Sa mesom ili…? Ukratko: ‘…Evo ti cenera nek imaš i kup’, kaže seb’ nešto…’ Cenera?”, rekao je Žila.

Kao i na svim prethodnim numerama poznatog banjalučkog rep sastava, tako i u slučaju pjesme “500” idejni tvorci su sami članovi benda.

“Tako je bilo i tako će ostati dok god radimo. Uvijek učestvujemo svi, dok se snima i smišlja refren, tekst. A ja sam onda bijedno višemjesečno kliktalo i slagalo, al’ opet uz 1.000 eksporta i finala da svi čujemo”, istakao je Žila.

“Brutal Protest” je za pjesmu “500” snimio i prateći video-spot, međutim publika će na konačnu ekranizaciju pjesme morati sačekati.

“Naravno, spot je snimljen, smontiran, isproduciran, čeka samo svoj datum kada će se pojaviti na našem kanalu. Trenutno se može poslušati na našem ‘Deezer’, ‘iTunes’ i ‘Spotify’ kanalu, da pokušamo ljudima prvo plasirati pjesmu koja izaziva maštu i da se uživite u muziku, a ne da odmah imate serviranu priču. A na tematiku spota nismo obraćali pažnju iz prostog razloga što mislimo da tekstovima kažemo ono što mislimo, i naša publika nije ograničena da mora imati ‘film’ da nas razumije”, istakao je Žila.

Reper dodaje da se tokom snimanja najavljenog spota desilo i nekoliko interesantnih, ali i neugodnih anegdota koje će članovi “Brutal Protesta” pamtiti.

“Na lokaciji preko puta parka za pse, pored zgrade ‘Mercatora’ u Banjaluci, gazda je došao da obiđe svoju ruševinu i, naravno, pozvao je policiju čim nas je vidio da snimamo na tom terenu. Policija se stvorila za dva minuta! ‘Lične karte, šta radite, znate da je ovo privatni posjed? Gdje živite?’ – ‘U Budžaku.’ – ‘Pa je l’ nemate u Budžaku ovakve ruševine? I vi ste morali do grada doći?'”, prisjetio se Žila događaja sa snimanja.

Što se tiče koncerata, banjalučka grupa ističe da zasad ima jedan najavljen nastup koji će se održati na Trešnjiku povodom Međunarodnog praznika rada 1. maja.

“To je zasad jedini najavljeni nastup jer u studiju smo, radimo nove pjesme, snimamo nove spotove… Kad završimo zacrtano počećemo s promocijom novog materijala, a neki konkretan rok? Zasad ga nema”, dodao je Žila.

Reper dodaje da će na novom najavljenom materijalu “Brutal Protest” imati i nekoliko gostiju.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: