Noćni polumaraton ulicama Banjaluke

Dukat Fit BL CITY Night Run

Naziv: Dukat fit BL CITY Night Run

Organizator: Savez za Sport i Rekreaciju & BL Running Club

Datum održavanja: 30.Septembar 2017, Subota

Mjesto: BIH-78000 Banjaluka, Trg Krajine

Vrijeme starta prve trke: 18,00h

Organizovane su četiri trke:

  • Junior Run 1300m, Trka namjenjena za mlađe uzraste od 2011 do 2002 godine.
  • Jelen Pivo Free Run, Trka namjenjena za sve uzraste u dužini od 7km (jedan krug)
  • Magnetrans Hemofar Štafetna Trka, Trka namjenjena za sve uzraste, ekipu sačinjavaju tri takmičara, koji trče svaki po jedan krug tj 7 kilometara, kupno 21 kilometar.
  • Dukat fit Half Marathon, 21 kilometar tj. 3 kruga po 7 kilometara.

Ideja za noćni polumaraton je došla nakon prve noćne trke Banjaluka Night Run, koja je održana prošle godine. Ove godine smo odlučili da napravimo polumaraton, zajedno sa još tri trke prilagođene za sve uzraste i mogućnosti trkača.

Izabrali smo noćnu trku, iz razloga jer je nešto drugačije, trči se u užem centru grada i šetališnim zonama. Ovakav vid trke je popularan u svijetu i interesantan zbog svojih karakteristika, noć je, trči se kroz velike mase gledalaca, iako je staza ograđena, ali ima svoj šarm. Trkači imaju podršku velikog broja publike tokom čitavog kruga.

Noć na takođe asocira i na zabavu, stim smo odlučili da spojimo zabavu i sport tj rekreaciju i na taj način privučemo mnogobrojne takmičare, rekreativce i publiku, koji će pronaći za sebe sigurno nešto interesantno.

Nakon trke je organizovan koncert na mjestu starta i cilja, te zabave koje će biti sjajan završetak ovakvog događaja.

Banjaluka je grad života i dobre zabave, dobre hrane ali i sporta, stim želimo da upotpunimo paket i da učesnicima kao i publici pružimo potpun doživljaj. Učesnici koji dolaze iz daljih gradova će sigurno ostati tu noć u Banjaluci, stoga smo im organizovali povoljan smještaj, dobru trku i odličnu zabavu.

Program će trjati od 17h do 24h na samom Trgu Krajine, a nakon toga će biti organizovane žurke u klubovima.

Što se tiče takmičarskog dijela, staza je pripremljena i osmišljena da bude sigurna, brza i interesantna. Smatramo da će sigurno nakon prve godine privući još veći broj takmičara, a i publike, kao što smo naveli, trči se ulicama i šetališnim zonama užeg centra grada.

Prijave za trke Junior Run i Jelen Free Run su besplatne, a za Polumaraton (30KM) i Štafetnu trku(70KM) za kompletnu ekipu, se naplaćuje, stim da učesnicima u paketu poklanjamo, funkcionalnu atletsku majicu, medalju, okrepu na svim stanicama, mapu staze i poklon iznenadjenja, te poklone naših partnera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: