Noć muzeja: Izložba akvarela, muzički nastupi i radionica o Globalnim ciljevima

Povodom manifestacije Međunarodni dan muzeja i Noć muzeja, u Muzeju Republike Srpske je u utorak, 18. maja 2021. godine u 20 časova svečano otvorena izložba akademskog slikara Branka Jungića, „VIBRANTNOST U PROSTORU POLjA“.

Manifestaciju i izložbu akvarela Branka Jungića, svečano je otvorila pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković.


Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja počelo je programom za najmlađe posjetioce, u 19 časova, nastupima učenika Instituta za moderno muzičko obrazovanje „Opus conmusica – Muzička škola Banja Luka“, u 19 časova.


Ovaj muzički dio programa tradicionalne petnaeste manifestacije Međunarodnog dana muzeja nastavlja se pedagoškim aktivnostima u subotu, 22. maja 2021. godine, kada će biti održana komunikološka radionica za djecu „Vještine komuniciranja“ i predavanje na temu programa Globalnih ciljeva održivog razvoja.


Pokrovitelji događaja “Međunarodni dan muzeja” su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Banja Luka. Medijski pokrovitelj manifestacije je Radio Televizija Republike Srpske.
Sponzori manifestacije su kompanije  „Vitaminka“, „Vitinka“ i „Manja“. Prijatelj manifestacije je salon namještaja „COMO“, a medijski sponzor je informativni portal „BLMoj Grad“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: