“Niste same” Organizacija žena DNS-a

Ispovijest Milene Radulović, mlade srbijanske glumice, o seksualnom uznemiravanju koje je preživjela u školi glume, kao i ispovijesti njenih koleginica od kojih su neke bile maloljetne u vrijeme zlostavljanja potresle su region.

Organizacija žena Demokratskog narodnog saveza ovim putem želi da pruži punu podršku mladim ženama, koje posljednjih nekoliko dana ponovo preživljavaju traume i nemilosrdno su izložene linču putem medija i društvenih mreža, kao i svima onima koji su preživjeli ili još uvijek preživljavaju bilo koji vid zlostavljanja.

Ovakva dešavanja pokazuju zrelost jednog društva. Najveća odgovornost je na sistemu. Sistem je dobar onoliko koliko može da riješi ovakve probleme. Ovo je prilika da se osvijestimo i da se ponašamo i postupamo kao društveno odgovorni pojedinci. Zakonski propisi i procedure postoje, ali se moraju odmah i dosljedno sprovesti.

Apelujemo na nadležne organe da zaustave i najoštrije sankcionišu širenje nasilja i medijski linč žrtava, jer žrtva nije odgovorna za ono što joj se dešava. Ako je sistem djelotvoran, a pojedinci društveno odgovorni svi smo zaštićeni.

Takođe apelujemo da se i djeca i roditelji pravovremeno edukuju kako bi prepoznali sve vidove nasilja – psihičko, fizičko, seksualno, ekonomsko i kombinovano.

Korejska poslovica kaže da hrabrima pomažu zvijezde.

HRABRE ŽENE, TU SU I ZVIJEZDE I MI!
NISTE SAME!
NISTE KRIVE!
STOP NASILjU!

Organizacija žena Demokratskog narodnog saveza
#nisisama #stopnasiljupremazenama

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: