Ninković/Kolike plate i koje beneficije ima Stanivukovićev “elitni odred”?

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković danas je ispred Gradske uprave održao konferenciju za novinare na kojoj je prikazao plate najbližih u saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića, poredeći ih sa platama ostalih radnika zaposlenih u Gradskoj upravi, koji još uvijek čekaju, kako je istakao, na dogovoreno i usvojeno povećanje plata.

Ninković je naglasio da je na ovakav potez primoran nakon što je, kako je rekao, propao svaki njegov pokušaj da dobije odgovore od predstavnika Gradske uprave.

Takođe, optužio je gradonačelnika Draška Stanivukovića za nesprovođenje zaključka Skupštine grada iz decembra prošle godine, kojim je usvojeno povećanje plata svim zaposlenima u Gradskoj upravi od 150 maraka.

“Tim zaključkom je obezbijeđen novac za povećanja plata, a to još uvijek nije ispunjeno”, istakao je Ninković, i naglasio da će sutra u 11 časova podnijeti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Stanivukovića zbog zloupotrebe položaja.


Pored optužbi na račun gradonačelnika, Ninković je za težak položaj radnika zaposlenih u Gradskoj upravi okrivio i predsjednika Sindikalne organizacije grada Banjaluka Radislava Gojkovića.

“Ovom prilikom pitam predsjednika Sindikata da li je upoznat za položajem radnika, sa mobingom koji trpe? Da li je on predstavlja samo radnike koji su u PDP-u, ili je predstavnik svih radnika”, upitao je Ninkovića, pokazujući fotografiju Gojkovića sa PDP-ovim poslanikom u NSRS Nebojšom Drinićem.

Pored nesprovođenja odluke o povećanju plata zaposlenih u GU u iznosu od 150 maraka, Ninković je takođe uporedio njihove plate, u prosjeku od 1.400 maraka, sa platama najbližih Stanivukovićevih saradnika.

“Njihove plate na mjesečnom nivou Banjalučane koštaju 50 hiljada maraka mjesečno, dok na godišnjem nivou na njih potrošimo oko milion maraka”, tvrdi Ninković, i dodaje da je riječ o bahatosti koja prelazi sve granice.

Govoreći o najbližim saradnicima gradonačelnika, istakao je još jedan problem u funkcionisanju Gradske uprave.

“Na primjer Odluku o zaduženju grada potpisali su gradski menadžer Bojan Kresojević i savjetnik gradonačelnika Valentina Aničić, ovi ljudi nemaju nadleženost da se bave poslovima Gradske uprave, koje bi trebali obavljati načelnici odjeljenja”, smatra Ninković.

Izvor: BL-portal

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: