Nije objavljen broj novozaraženih Banjalučana

U Republici Srpskoj je laboratorijski potvrđen još 31 slučaj zaraze novim virusom korona, rekao je vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.
Po njegovim riječima, najveći problem trenutno je u određenim poslovnim subjektima.

– Tamo gdje nije bilo pridržavanja mjera, došlo je do širenja zaraze. Institut će predložio i da se postepeno raspuste republički karantini, a osobe se šalju u kućnu izolaciju – rekao je Zeljković.

– Sve nove osobe ce biti poslate u kućnu izolaciju ako je to moguće u skaldu sa procjenom epidemiologa. Republički štab za vanredne situacije ce razmotriti ovaj prijedlog uskoro – ističe on.

– U Republici Srpskoj je do sada 2.232 osobe pozitivno na korona virus – rekla je epidemiolog Jela Aćimović

Ona je rekla da je u regiji Trebinje juče potvrđeno još 20 osoba pozitivnih, a u vezi sa radom u jednom poslovnom subjektu, 42 osobe su trenutno na liječenju u UKC, a pet je na resporatoru.

U ostalim bolnicama je 91 osoba, a najviše u Prijedoru.

– Porast broja oboljelih je trenutno u smislu blažih kliničkih slika, ali je poštovanje mjera neophodno. Među oboljelima u junu su većinom kontakti već pozitivnih što znači da ne poštujemo mjere u smisu distance, maski, okupljanja i da smo se malo opustili više – kaže Aćimovićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI