Nevrijeme u gradu

Jaka kiša, snažni udari vjetra i grmljavina nešto prije tri časa zahvatili su i Banjaluku, a nadležne ekipe od ranih jutarnjih časova otklanjaju posljedice vremena.
Olujni vjetar koji je duvao nosio je sve pred sobom, pa su u više naselja oborena ili prelomljena satabla.

Vjetar su pratile snažne padavine zbog čega su se na gotovo svim ulicama stvorili potoci.

U banjalučkom naselju Obilićevo juče poslijepodne je jedna žena povrijeđena nakon što ju je zakačilo stablo koje se srušilo pod jakim udarima vjetra.

Prema riječima očevidaca, žena je zadobila lakše tjelesne povrede, a na lice mjesta je ubrzo stigla i ekipa Hitne pomoći.
Jedna žena poginula je juče u Brčkom, dok je više od 20 osoba zatražilo ljekarsku pomoć, nakon što je ovo područje pogodilo jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, kišom i gradom.

Ljekarsku pomoć zbog povreda zatražilo je više od 20 osoba na području Bijeljine, gdje je više od 5.000 domaćinstava ostalo bez električne energije.
Snažan vjetar nosio je stabla i dijelove kuća i zgrada.

Banjalučki aerodrom, zbog oštećenja krova, zatvoren je za saobraćaj.
Oluja je zahvatila Kozarsku Dubicu, regiju Knežpolja, Kostajnicu, Doboj, Modriču i Teslić, a u Brodu je vjetar skidao crijep sa krovova, obarao drveće i lomio grane.

Zbog velike štete, koju je nanio vjetar praćen kišom, u Šamcu je proglašeno stanje elementarne nepogode. Načelnik opštine Đorđe Milićević rekao je da će dva komunalna preduzeća zajedno sa policijom, Civilnom zaštitom i vatrogascima krenuti jutros u raščišćavanje ulica, prenosi Glas Srpske.

Željeznice Republike Srpske uvele su ograničenje u teretnom i putničkom željezničkom saobraćaju na dionicama Šamac-Doboj-Maglaj, Kostajnica-Banjaluka i Doboj-Petrovo Novo zbog oštećenja izazvanim snažnim nevremenom.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI