Nestro šahisti učestvovaće na turniru ministarstva energetike Ruske Federacije

Svjesni da bavljenje sportom daje snažan doprinos korporativnoj kulturi, jačanju timskog duha i pojedinca kao i mogućnosti koje pružaju softverske platforme, „Zarubežnjeft“ (matična državna ruska kompanija) organizovala je na nivou grupacije on-line interni šahovski turnir. Turnir je okupio 46 igrača iz Rusije, Vijetnama, BiH i drugih zemalja u kojima posluje Zarubežnjeft.
Prva tri mjesta u ukupnom plasmanu osvojili su šahisti Nestro grupacije iz Bosne i Hercegovine:
1. Slobodan Marić, „NESTRO PETROL“ – 9 od 9 pobjeda
2. Goran Lučanović, „Rafinerija nafte Brod“ – 8 od 9 pobjeda
3. Vladimir Bačić, „Rafinerija nafte Brod“ – 7 od 9 pobjeda
U jakoj konkurenciji, visokoplasirani na 4. mjestu su i Petrović Darko, „Rafinerija nafte Brod“, i Alaković Jasminko „OPTIMA Grupa“.
Tri prvoplasirana igrača mogu uzeti učešće na predstojećim šahovskim turnirima koje krajem februara organizuje Ministarstvo energetike Ruske Federacije (27.februar) kao i na on-line turniru
CHESS ТЕК-2021 u organizaciji kompanije „Sportiko“ jedne od najvećih nezavisnih organizatora sportskih dešavanja za firme u Ruskoj Federaciji (21.februar).
Prvoplasirani Slobodan Marić bez ijednog izgubljenog boda, kaže da je za njegov plasman presudilo iskustvo kao i poznavanje softverskih platformi koje su korištene. „Godinama unazad učestvujem na on-line šahovskim turnirima koristeći razne platforme i različite oblike takmičenja od kojih najviše volim brze i super brze igre. Trenutno sam prijavljen na 8 platformi, a na dosadašnjim turnirima ostvario sam dobar rejting čemu se nadam i na CHESS ТЕК-2021 turniru“ rekao je Marić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: