Nestašica montažnih bazena

Visoke temperature i ograničena putovanja zbog virusa korona povećali su potražnju za montažnim bazenima u Republici Srpskoj, tako da ih u mnogim prodavnicama više nema na stanju.

Prodavci širom Srpske kažu da ovih dana nisu stigli da iz skladišta iznesu bazena koliko kupci traže, te da u ponudi imaju samo male količine i to onih dječijih, dok onih veći, uprkos vrtoglavim cijenama, uopšte nema.

U banjalučkoj prodavnici “Verno” kažu da su svi veći montažni bazeni rasprodati, te da na stanju nemaju više nijedan.

“Za ovo ljeto smo nabavili četiri šlepera montažnih bazena, što je više nego prethodnih godina i u junu je već sve otišlo. Imali smo bazena svi mogućih dimenzija i mislim da ih ove godine više nećemo nabavljati”, rekli su u ovoj prodavnici i dodali da je u ponudi ostalo još nekoliko malih dječiji bazena na naduvavanje.

Nikad veća potražnja za montažnim bazenima kao ovih dana nije vladala ni u “Fisovim” prodavnicama širom Srpske.

Zaposleni u ovom trgovinskom lancu kažu da se ne sjećaju kada su prodali toliki broj bazena kao što je to bilo proteklog vikenda, te da kupaca ove robe ne manjka ni ostalim danima.

“Već dva-tri dana u ponudi nemamo velikih montažnih bazena i ne znam da li ćemo ih uopšte uskoro i dobijati. Ostalo je još nešto malo bazena sa konstrukcijom i to je to”, kazao je jedan od prodavaca.

Dodao je da se cijene velikih bazena kreću od 500 pa do čak 2.000 KM i da kupci nisu gledali cijenu.

Zadovoljno ruke trljaju i zaposleni u “Centrumu”, gdje paleta bazena “plane” u roku od nekoliko časova.

U radnjama ovog trgovačkog lanca kažu da očekuju da im uskoro stigne novi kontingent bazena, jer su zalihe ove robe pri kraju.

“Ovo ljeto potražnja za bazenima je mnogo veća nego prethodnih godina”, kazali su u ovoj radnji.

Banjalučanin Mirko Bajić, kojeg smo juče zatekli u jednom od velikih marketa, kaže da nema gdje nije bio u gradu, te da nigdje nije mogao naći odgovarajući bazen.

“Zbog rizika od virusa korona, ali i svakodnevnih izmjena pravila na graničnim prelazima odlučili smo da ove godine ostanemo kod kuće i za novac koji bismo izdvojili za ljetovanje kupimo bazen, koji ćemo postaviti u dvorište. Bio sam u nekoliko radnji u kojima prodaju bazene i nigdje nema onih većih, u kojima se može kupati više osoba”, rekao je Bajić.

Onlajn prodaja
Da velika potražnja za ovom robom vlada širom Srpske može se primijetiti i putem društvenih mreža, gdje se stanovnici masovno raspituju gdje mogu naručiti veći bazen, jer, kako pišu, gdje god da su tražili nema. Takođe, na društvenim mrežama mnogi građani prodaju i polovne bazene.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: