Nešić i Radojičić na kružnom toku kod “Lesnine” najavili nove projekte za Banjaluku

Nova kružna raskrsnica na Istočnom tranzitu, na dionici kod „Lesnine“, danas je i zvanično puštena u saobraćaj. Izgradnjom ovog kružnog toka, privodi se kraju kompletiranje istočne obilaznice oko grada.

Ovo je 11. kružna raskrsnica na području Banje Luke koja je izgrađena u posljednje četiri godine, a njih pet se odnosilo upravo na dovršetak istočne obilaznice.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas sa Nenadom Nešićem, direktorom „Puteva RS“ obišao novi kružni tok, istakao je da se izgradnjom ove raskrsnice nastavlja realizacija projekta koji je trasiran još prije više od 50 godina.

-Sa ovom kružnom raskrsnicom, kojom, ilustracije radi, dnevno prođe 1.100 autobusa javnog prevoza, mi skoro da kompletiramo polovinu istočnog „prstena“ ili istočne transverzale – naglasio je Radojičić.

On je ukazao da je, u okviru ovog projekta, u posljednje četiri godine spojen Istočni tranzit u Obilićevu, uz prateće biciklističke i pješačke staze, izgrađeno pet kružnih tokova, te podignut novi most preko Vrbasa na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta.

Uskoro, projekat će biti nastavljen proširenjem ulice Ivana Gorana Kovačića, na potezu od novog kružnog toka kod „Lesnine“ do kružnog toka kod „Centruma“, čime će biti omogućen brz protok saobraćaja između Zapadnog i Istočnog tranzita.

Iz „Puteva RS“, koji su finansirali izgradanju ovog, kružnog toka, najavljuju i skori početak radova na proširenju Ulice Ivana Gorana Kovačića, kojom će biti spojena dva kružna toka.

Direktor „Puteva“ Nenad Nešić precizirao je da je ovo preduzeće prije nekoliko dana raspisalo tender za izbor izvođača ovih radova.

Očekujemo da u samu izgradnju uđemo do polovine avgusta i spojimo ova dva kružna toka i unaprijedimo putnu infarstrukturu u ovom dijelu Banje Luke – kazao je Nešić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: