Nepovoljni uslovi za vožnju

Na putevima u višim krajevima i preko planinskih prevoja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros ima snijega na kolovozu, a poledica je moguća i u nižim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Jak vjetar stvara snježne nanose na putevima na području Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, kao i na planinskim prevojima Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac), Makljen (Prozor-Gornji Vakuf- Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Na putnom pravcu Posušje-Blidinje-Risovac, zbog jakog vjetra i nanosa, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, a ne preporučuje se kretanje ni za putnička vozila.

Vozačima se skreće pažnja i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča-Hum -Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH (FBiH) se sporije zbog radova saobraćaj odvija na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.
Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI