Nema ublažavanja mjera, prioritet pomoć pri formiranju punktova za vakcinaciju

Epidemiološka situacija na području grada je i dalje nepovoljna, te je iz tog razloga još preuranjeno tražiti i popuštanje mjera, saopšteno je iz Gradske uprave nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka.
Naime, nedavno je najavljeno da će na ovom zasjednju Štab razmatrati mogućnost ublažavanja mjera koja se odnose na muziku uživo u ugostiteljskim objektima. Nakon ove informacije jasno je da od toga za sada nema ništa.

Iz Štaba je još jednom upućen apel građanima da se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, kako bi se rasteretio ionako opterećen zdravstveni sistem.

Na današnjoj sjednici Štaba zaključeno je da je prioritet u narednom periodu formiranje koordinacionog Tima za početak vakcinacije koja se očekuje u drugoj polovini februara.

-Grad je spreman da pomogne u ovom procesu kroz podršku u formiranju punktova za vakcinaciju, ukoliko za to bude bilo potrebe. Prioritet u vakcinaciji biće zdravstveni radnici i lica starija od 65 godina. Kako je rečeno, građani će se za vakcinaciju prijavljivati putem veb aplikacije i telefonskim putem – rečeno je nakon sjednice Štaba.
Prema podacima Doma zdravlja, u Banjaluci je u posljednje dvije sedmice registrovano 467 zaraženih korona virusom.

Štab je takođe obaviješten da ARI ambulante na Starčevici i Petrićevcu trenutno ne rade zbog malog broja pacijenata koji su dolazili u te ambulante, ali će biti otvorene čim se ukaže potreba za tim.

– Kada je riječ o predstavniku Policijske uprave Banjaluka u radu Štaba, pravo Grada je da traži zamjenu, a pravo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da odrede koga žele. Gradonačelnik Draško Stanivuković je dolazak predstavnika Policijske uprave Banja Luka, gospodina Radenka Stakića, na današnju sjednicu Štaba, iskoristio da mu uruči izvještaj „Tima za reviziju“ koji ukazuje na kriminal dosadašnje gradske adminstracije-poručili su iz Grada

Napomenuli su da će ti dokumenti biti dostavljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske kroz redovnu procedure.

-To što pokazuje da Grad neće zatvarati vrata MUP-u i da je otvoren za saradnju, ali će, i nakon ove sjednice Štaba, Grad ponovo uputiti novi zahtjev za zamjenu njihovog člana u radu Štaba- zaključili su u Gradskoj upravi.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI