Premijerom  predstave “Pita li iko kako je meni?” u  petak će biti otvoren  Međunarodni festival mladog glumca “ZAPLET”, u organizaciji Gradskog pozorišta Jazavac.

Predstava “Pita li iko kako je meni?” koja je van konkurencije,  autorski je projekat nastao tokom višemjesečnog rada grupe glumaca.

Festival mladog glumca “Zaplet” će biti održan u šest opština, “Zaplet na točkovima”u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru i Doboju.

Stučni žiri festivala dodjeljuje tri nagrade: Nagradu za najboljeg mladog glumca, Nagradu za najbolju glumicu i Nagradu za najbolju predstavu festivala. Svako veče publika bira Najboljeg glumca večeri.

Prvi ZAPLET  je održan 2009. godine, a sada se Festival već tradicionalno održava krajem oktobra, a u sklopu festivala održavaju se izložbe, koncerti i radionice.

Tema predstave koja otvara festival “Pita li iko kako je meni?” je položaj pozorišnih stvaralaca u našem društvu i odnos društva prema pozorištu. Preispituju se i načini na koji funkcionišu pozorišne kuće i odnos samih pozorištnika prema profesiji i sredini u kojoj živimo. Kako nastaje predstava? Kako glumci rade na ulogama? Kakav je odnos glumaca i reditelja? Šta glumci misle o publici?

U Petak, 20.10. u 20h

Gradsko pozorište Jazavac

 

PITA LI IKO KAKO JE MENI? – premijera

Reditelj: Stojan Matavulj

Igraju: Snježana Mišić, Vladimir Đorđević, Velimir Blanić, Ljubiša Savanović

Asistent reditelja: Belinda Božičković

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: