Ključ grada! Ko je veći od “Lokalnih veličina”?

Za Banjaluku nema “zaslužnog građanina“. Tako su odlučili članovi skupštinske komisije za nagrade i priznanja. Ovo je od 2010-te godine, čak peti put da Banjaluka ne izabere „najzaslužnijeg građanina“, priznanje,  koja se tradicionalno dodeljuje povodom 22. aprila – Dana grada.

Doktorica Snežana Gajić, tehnički direktor fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević i direktor Banjalučke pivare Nikolas Peni, bili su ovogodišnji prijedlozi za „Ključ grada“- najvišeg priznanja Grada Banjaluka, ali niko nije dobio podršku skupštinske komisije.

 

Skupštinska komisija za nagrade i priznanja odlučila je danas da budu dodeljena dva Zlatna grba: košarkašici Saši Čađo, reprezentativki Srbije i osvajačici olimpijske bronze i Ambasadi Španije, povodom stogodišnjice od pomilovanja viđenijih Srba u Veleizdajničkom procesu, a za šta je najviše zaslužan španski kralj Alfonso XIII.

Koliko je do apsurda dovedena dodjela najvećeg priznanja Banjaluke, pokazuje i činjenica da nadležni od 2015-te godine nisu sposobni da “Ključ grada” uruče Novaku Đokoviću. U posljednjih deset godina titule počasnih građana Banjaluke, dobili su, Milorad Dodik (2008), Nebojša Radmanović (2009), Arie Livne (2012), Aleksandar Bocan-Harčenko (2014) i Novak Đoković (2015). Priznanje grada Banjaluka 2010, 2011. 2013, i 2016. godine nije dodeljeno nikome.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI