Nekadašnji ponos Banjaluke u nokdaunu

Bokserski klub “Slavija”, nalazi se u nokdaunu. S ulaskom u regionalnu ligu, najvaljivani su bolji dani, ali od toga osta samo pusta priča.

Klub je opterećen finajskim problemima, a bokseri “Slavije” jos uvijek nisu nastupili u nastavku sezone regionalgnog takmičenja. Kako kažu već duže vrijeme su prepušeni sami sebi.

“Nije nam obezbijeđena hranarina od Nove godine. Nisu nam obezbijedjene pripreme. Sve ono što je nova uprava obećala nije ispunjeno”, rekao je Jovan Stjepanovic, bokser “Slavije”.

A uprava obećava da će boskeri Slavije uskoro izaći u ring. Hvale se da su uspjeli da deblokiraju račun kluba, ali tvrde da je dug kluba i dalje oko 130 000 maraka. Priznaju da za boksera i trenere nema novca.

“Mi nemamo novca u ovom trenutku da plaćamo trenere. Upozoravali smo na to. Ne plaća se ništa ni bokserima. Ti ljudi su s pravom nezadovoljni. Mi ne vidimo kud i kako dalje. Ukoliko postoji neko u široj društvenoj zajednici ko bi došao kao sponzor mi ćemo u svakom trenutnu podnijeti ostavku”, rekao je predsjednik UO BK “Slavija” Predrag Zgonjanin.

Zgonjanin uvjerava da ce “Slavija”, nastupiti protiv “Loznice” 7. oktobra u nastavku regionalne lige, a za to im je potrebno do deset hiljada maraka. Bokseri poručuju da ih o povratku u ring niko nije obavijestio:

“Mi ćemo zvati naše trenere koji su u tom trenutku aktivni, ako uspijemo da nadjemo novac za njihov honorar. Tu nema problema, jedini problem je novac koji nam je potreban za taj meč”, rekao je predsjednik Upravnog odbora BK “Slavija” Predrag Zgonjanin.

“Da li vas je neko obavijestio da treba da boksate protiv Loznice? Nikako! Niko me nije pozvao vec dva mjeseca iz kluba. Svi znamo koliko je ta liga jaka. Boksati bez prirpema je suludo”, rekao je Jovan Stjepanović, bokser “Slavije”.

Igru gluvih telefona u “Slaviji” ovih dana, sa strane posmatra Milanko Rakić, AIBA sudija, koji smatra da je jedini izlaz sastanak svih u klubu sa gradonačelnikom Banjaluke.

“Gradonačelnik bi trebalo da posavjetuje te momke, pa da se vidi kako se moze ici naprijed. Ja ne mogu da shvatim da nema izlaza. I iz zatvorene prostorije ima izlaz. Ako se ne može kroz vrata, može se kroz prozor”, rekao je Milanko Rakić, bokserski sudija.

Ni kroz prozor, a ni kroz vrata se ne može bez finansijske podrške nadleznih, sliježu ramenima u upravi “Slavije”. Bokserima i trenerima “Slavije”, od toga slaba vajda. Oni vrata i prozore u klubu sve rjeđe viđaju.

Izvor: ATV

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: