Neće biti posebne sjednice parlamenta o slučaju Dragičević

Kolegijum Narodne skupštine RS odlučio je da neće biti posebne sjednice parlamenta o slučaju Dragičević.

-Dozvolili su sebi da još jednom ponize ovu instituciju. Strašno je na šta su sve spremni predstavnici režima da bi spriječili raspravu o ubistvu jednog mladića. Nedeljko Čubrilović je u dogovoru sa Miloradom Dodikom danas prekršio Poslovnik i Ustav RS tako što je stavio na glasanje dnevni red koji smo predložili. Kolegijum nema šta da raspravlja o dnevnom redu jer je ovo posebna sjednica. O dnevnom redu glasaju poslanici na sjednici – rekao je poslanik Adam Šukalo.

Sjednicu je tražila opozicija.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak kaže da se do sada nikada nije desilo da Kolegijum zabrani održavanje sjednice parlamenta. On kaže da su to danas učinili klubovi vladajućih partija.

-Povukli su NS RS u ambis nevladavine prava – kaže Glamočak.

Poslanik NDP Krsto Jandrić kaže da mu je ovo četvrti poslanički mandat, ali da se ova situacija desila prvi put.

– Oni misle da nemaju nikakve odgovornosti i zato se tako ponašaju – rekao je Jandrić.

Iz Narodne skupštine RS saopšteno je da Kolegijum nije utvrdio konačni Prijedlog dnevnog reda za zakazivanje 30. posebne sjednice, koji je predložilo 28 narodnih poslanika, te da su za predloženi dnevni red glasali predstavnici klubova poslanika SDS, PDP i NDP, protiv su bili predstavnici klubova poslanika SNSD, SP i SDS-K, a suzdržan predstavnik Kluba poslanika DNS-a.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: