Nastavlja se suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

U Osnovnom sudu u Banjaluci za danas je najavljen nastavak suđenja optuženima za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, izvršenog 22. aprila prošle godine u Glamočanima kod Banjaluke.
Optuženi su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35).

U cilju dokazivanja navoda iz optužnice Republičko javno tužilaštvo je pored svjedoka, najavilo saslušanje 10 vještaka iz Zavoda za sudsku medicinu RS, MUP RS, a najavljeno je i saslušanje jednog vještaka iz Slovenije.

Prema navodima iz optužnice Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi „Sektor“, označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića u danima uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.
U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac izgubljen na kocki.

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo prema optužnici, do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku „CZ M70 AB2“, kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI