Nastavlja se smjena SPS-ovaca, smijenjen i Vladimir Kuvalja

Vlada Republike Srpske imenovala je danas Gorana Bobara za v.d direktora Javne ustanove “Srednjoškolski dom” u Banjaluci, koji je na tom mjestu zamijenio nedavno imenovanog Vladimira Kuvalju iz SPS.

Ovime je nastavljena “čistka” kadrova SPS sa kojom je vlast nedavno raskinula koaliciju.

Bobar je, inače, kadar SP RS, a ranije se nalazio na mjestu direktora „Krajina osiguranja“. Sa te pozicije je smijenjen prošli mjesec i na njegovo mjesto je došao Slavko Topić iz SNSD.

Smijenjeni Kuvalja na mjesto direktora Javne ustanove “Srednjoškolski dom” u Banjaluci došao je početkom oktobra ove godine, a na tom mjestu je naslijedio Branislava Vidića iz Socijalističke partije.

Smjene kadrova SPS je prije par dana najavio lider SNSD Milorad Dodik koji se požalio da je predsjednik te stranke Goran Selak odbio da potpiše koalicioni sporazum koji bi se odnosio na grad Banjaluku.

Kasnije je, kako tvrdi Dodik, Selak izjavio kako će sporazum, ipak, potpisati. U međuvremenu su lideri stranaka koji zajedno sa SNSD čine koaliciju javno rekli da ne žele SPS u koaliciji. To je, po tvrdnjama Dodika, presudilo da se SPS izbaci iz koalicije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: