Nastavlja se masovna procjena vrijednosti nepokretnosti

Grad Banjaluka provodi aktivnosti na masovnoj procjeni nepokretnosti na izabranim katastarskim opštinama, a na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.
Napomenuli su da je ovo važan projekat za Grad, koji ima za cilj povećanje obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti, što će direktno uticati i na povećanje ovog značajnog prihoda u budžetu Grada iz kojeg se finansiraju infrastrukturni i drugi projekti za poboljšanje kvaliteta života u našem gradu.

– Ove aktivnosti odnosno nastavak pilot projekta „Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti“ provode se u saradnji Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave Republike Srpske i Gradske uprave Grada Banjaluka, kao i u saradnji sa švedskim donatorskim Projektom za unapređenje zemljišne administracije u BiH – CILAP – rekli su u Gradskoj upravi.

Naveli su da nastavak projekta obuhvata dijelove naselja: Ada, Starčevica i Obilićevo, odnosno katastarsku opštinu Banja Luka 5. Prema procjenama, u obuhvatu se nalazi oko 50 ulica sa oko 15.000 nepokretnosti.

– U narednom periodu, timovi na terenu će pomoću aplikacije za prikupljanje podataka popisivati nepokretnosti s ciljem njihove identifikacije, odnosno formiranja sveobuhvatnog Registra nepokretnosti -zaključili su u Gradskoj upravi.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI