“Nasmijani dani” sa Vrapčićima na Kastelu

Dječji hor “Vrapčići” održaće sutra u 19.30. na banjalučkoj tvrđavi Kastel koncert pod nazivom “Nasmijani dani”, gdje će promovisati novi video-spot, nekoliko novih pjesama i predstaviti nove članove.

Gosti na ovogodišnjem koncertu su “Mala pjevačka akademija”, koju pohađaju dugogodišnji članovi “Vrapčića” Teodora Barac i Mia Malešević. Na koncertu će se predstaviti Elena Kesić, učesnica mnogih međunarodnih festivala, koja će izvesti kompoziciju “Vilinska pjesma”, autora Mladena Matovića i Tihomira Preradovića.

“Dječji hor ‘Vrapčići’ od svog osnivanja omogućava djeci da se razvijaju kroz pjesmu, igru i scenski nastup, da postanu komunikativniji, samouvjereniji, kreativniji, čime želimo da osnažimo njihove ličnosti jer svim ovim elementima postaju ispunjeniji i radosniji, a samim tim ih osposobljavamo za uspješniji život kada odrastu”, rekao je rukovodilac hora Branislav Đaković.

On je dodao da su u horu posebno ponosni na stvaralaštvo, jer su dosad objavili preko 100 pjesama na raznim izdanjima, a neke od njih su u udžbenicima.

“Najmlađim sugrađanima poklonili smo 2.000 ulaznica tako da ovaj koncert predstavlja poklon koncert predsjednice RS i našeg hora, što je ujedno i početak realizacije poklon koncerata djeci Republike Srpske”, naglasio je Đaković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI