Narednih dana biće postavlje urbane tržnice

-Privodi se kraju postavljanje urbanih tržnica na području grada Banje Luke, a u okviru ove akcije narednih dana biće postavlje urbane tržnice na tzv. maloj pijaci u Mjesnoj zajednici Obilićevo.

Cilj je, kako u ime Grada navodi Milada Šukalo, da ova lokacija bude u potpunosti uređena.

-Želimo da ovu lokaciju, gdje svakodnevno cirkuliše veliki broj naših sugrađana, u potpunosti uredimo, te će u saradnji sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela biti postavljene tržnice za sve legalne prodavce koji trenutno borava na ovoj lokaciji u Mjesnoj zajednici Obilićevo. Moram da kažem da je ovo tek prva faza uređenja ovog dijela Obilićeva, a cilj nam je svakako da u narednom periodu uredimo cijeli trg i obogatimo ga dodatnim mobilijarom, zelenilom, ali i ostalim pratećim sadržajem, jer upravo ovo mjesto predstavlja jednu od najsposjećenijih lokacija u našem gradu – naglasila je Šukalo.

Poručila je kako je posebno zadovoljna što je ovo projekat na kojem je pokazana jedna multisektorska saradnja.

-U ovaj izuzetno značajan projekat uključen je Grad Banja Luka, Centar za razvoj poljoprivrede i sela, te cijeli savjet kao i odbornici Mjesne zajednice Obilićevo – zaključila je ona.

Ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković naglasio da je osnovna ideja gradske administracije da gradske rejonske tržnice postavimo u svako banjalučko naselje, te da proizvođačima bude omogućeno da svoje domaće proizvode ponude i prodaju ljudima koji žive na gradskom području.

Podsjećamo, riječ je o projektu „Urbane tržnice“, koji Grad Banja Luka realizuje u okviru projekta EU4AGRI — podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI