Nakon pisanja portala BLMojGrad Ilić “promijenio ploču”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da su apsurdni tekstovi u kojima se navodi da on želi da “uzme” 30 kilometara duž rijeke Vrbas i time onemogući ribolocima njihove aktivnosti na tom dijelu rijeke.

Nisam siguran da je Vrbas bilo čiji i mislim da nije moguće uzeti rijeku koja protiče kroz Banjaluku. Čitao sam određene portale koji su prenijeli da želim uzeti dio Vrbasa, to su apsurdi – rekao je Ilić.

On je istakao da je i sam član Sportskog ribolovnog društva.

– U narednom periodu im stojim na raspolaganju kao predsjednik Skupštine grada i pomoći ću im koliko god to bude u mojoj nadležnosti. Vjerujem u dobru saradnju – istakao je Ilić.

On je naglasio da je upoznat sa namjerom uređenja Vrbasa.

– Upoznat sam da su četiri mjesne zajednice u kanjonu Tijesno na svoju inicijativu odlučili da osnuju udruženje građana koje će u narednom periodu da se bavi uređenjem toka Vrbasa i turizmom. To su jednostavno volonteri koji vole ovu rijeku. Tu ima dosta posla, ali ja im želim svu sreću – poručio je on.

Ilić je ovo izjavio nakon informacije koja se pojavila u medijima, da bi Sportsko ribolovno društvo Banjaluka moglo da ostane bez najatraktivnijih ribarskih staza, od mosta u Karanovcu do brane. Naime, iz ovog društva su tada izjavili da ih je posjetio predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

– Ali, ne kao predstavnik gradskih vlasti, nego kao jedan od osnivača novog ribarskog udruženja “Kanjon” iz Krupe na Vrbasu. Razlog ove posjete je bio informativnog karaktera, na kojem su nas gospodin Ilić, sekretar i predsjednik navedenog udruženja, informisali da su osnovali udruženje i da su tražili od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gornji tok Vrbasa na upravljanje. Radi se o nekih 30 kilometara najatraktivnijeg dijela vode, koji se tretira kao salmonidni dio Vrbasa, kojim upravlja naše društvo – rekli su tada iz SRD BL.

Otimaju li Banjaluci Vrbas? Prva inicijativa Mladena Ilića

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: