Nakon objave fotografija stanja u UKC gradska inspekcija izlazi na teren

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputiće nadležnu gradsku inspekciju da izvrši provjeru stanja i uslova u Odjeljenju pulmologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, nakon što su u javnosti objavljene fotografije da je kupatilo u lošem stanju.

Nakon odborničkog pitanja i apela da se Grad uključi u provjeru stanja na ovom odjeljenju, gradonačelnik je, tokom aktuelnog časa na zasjednju Skupštine Grada – kazao da će odmah izdati nalog da gradska inspekcija ode u kontrolu na UKC i da se provjere činjenice.

-To nije napad na UKC, nego pozitivan pritisak da se stanje promijeni na bolje – kazao je on.

Grad je spreman, kako je kazao, da ukoliko bude potrebno da se uključi u obnovu jednog dijela kupatila na odjelima UKC-a.

Naveo je da je dolaskom nove gradske administracije promijenio do tada nepisano pravilo da samo republičke inspekcije kontrolišu republičke institucije.

-Mi smo to promijenili. Kada je naša gradska inspekcija snimila loše stanje u Centralnoj kuhinji UKC-a i zatim naložila određene mjere, stanje je sada popravljeno i mnogo je bolje. Smatram da je to pozitivno – kazao je gradonačelnik i dodao da niko nema namjeru da upire prstom i kaže da je neko najlošiji, ali da se mora raditi ka boljem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: