Nakon krvavog pira u Sremskoj Mitrovici uhapšeni u Banjaluci

Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29) iz Sremske Mitrovice koji su uhapšeni u Banjaluci po Interpolovoj potjernici zbog pokušaja teškog ubistva, odnosno krvavog pira u mitrovičkom kafiću “Palata”, tokom kojeg su svirepo premlaćeni zatvorski čuvar Miroslav Manjoš (33) i policajac Vladimir Nedeljković (33), a koji je tada i ranjen.

Izvor “Nezavisnih” potvrdio je da su, takođe prekjuče, uhapšeni i njihovi drugovi i sugrađani Milan Majkić (32) i Zoran Kirjaković (50), te da je u Kirjakovićevom BMW-u pronađen niz predmeta koje često koriste pljačkaši, poput fantomke, rukavica, lampi, čakije i crnog ruksaka!

Na ovaj način je banjalučka policija, kada je riječ o Tojagiću i Pavloviću, pomogla kolegama u Srbiji, ali nije isključeno da će se ovim hapšenjima odmotati i klupko kada je riječ o nedavnim razbojništvima u Banjaluci.

Provjerava se, naime, da li se ova četvorka može dovesti u vezu sa nekom od pljački koje su se u proteklim mjesecima odigrale u gradu na Vrbasu.

“Da li su se već ogriješili o zakon u Banjaluci, ili su to namjeravali, još se provjerava. Ono što je zasad poznato, jeste da su u pitanju jako opasna lica, sklona korištenju oružja”, otkriva sagovornik “Nezavisnih”.

Kako nezvanično saznajemo, pojedinci među njima imaju i bh. dokumente, a šta su oni radili u Banjaluci i gdje su boravili, još je predmet istrage.

Osim za pokušaj teškog ubistva, MUP Srbije sumnjiči Tojagića i Pavlovića i za ugrožavanje sigurnosti, ali i nedozvoljeno nošenje oružja. Za njima je potjernicu raspisao Viši sud u Sremskoj Mitrovici.

Taj tandem je osumnjičen za učestvovanje u krvanoj tuči i pucnjavi koja se pod okriljem noći početkom decembra prošle godine odigrala u kafiću u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici.

Nekoliko napadača, među kojima su, kako se sumnja, bila i prekjuče uhapšena dvojica, tada su policajca, koji nije bio na dužnosti, te zatvorskog čuvara udarali rukama i stolicama.

Ranjeni policajac Vladimir Nedeljković iz Sremske Mitrovice, kojeg je grupa poznatih kriminalaca iz Laćarka isjekla po licu, tijelu i rukama, u ugostiteljskom lokalu ” Palata”, oporavlja se u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.
U tuči koja je izbila u noći nedelje na ponedeljak, na policajca koji te večeri nije bio na dužnosti , kriminalna grupa ispalila je i nekoliko projektila, od kojih su od rikošeta povređeni on i dve devojke koje su se u tom trenutku nalazile u lokalu.
Zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu koje je te večeri bio u društvu sa Vladimirom, pored nanijetih teških tjelesnih povreda, osakaćeno je i uvo. Novosti

Epilog je sljedeći – obojica su imala rasjekotine i po licu i tijelu, a potom su nasilnici iz dva pištolja ispalili dva hica u njihovom pravcu. Od rikošeta su povrijeđeni Nedeljković i još dvije djevojke, od kojih je jedna pjevačica. One su nakon ukazane ljekarske pomoći puštene na kućno liječenje.

Sa druge strane, zatvorski čuvar i policajac su dosta teže prošli. Miroslavu Manjošu, koje je te večeri bio u društvu sa Nedeljkovićem, pored teških povreda, osakaćeno je i uvo.

U Sremskoj Mitrovici je nakon ovog obračuna, odnosno navodnog sukoba kafedžija, vladalo opsadno stanje – policija je zaustavljala i pretresala svako vozilo.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je juče, navodeći inicijale, da su Tojagić i Pavlović predati Sudu BiH.

“Policija nastavlja rad sa ciljem utvrđivanja da li se ta i dva preostala lica mogu dovesti u vezu sa teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka”, potvrdila je Markanovićeva.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: