Nakon dva mjeseca počelo polaganje vozačkih ispita

Proces polaganja vozačkih ispita u Srpskoj konačno je, nakon dva mjeseca pauze, zaživio, a pojavile su se i gužve prouzrokovane povećanim brojem kandidata.

“Mogu se polagati i testovi i prva pomoć i vožnja, samo što sad imamo velike probleme. Ogroman je broj kandidata koji su prije ove situacije izazvane virusom korona završili nastavu i nisu mogli prijaviti polaganje, a sada pristižu i novi kandidati”, rekao je za “Nezavisne novine” Milenko Jaćimović, vlasnik banjalučke auto-škole.

Zbog toga je, dodaje on, obezbijeđen dodatni broj termina za polaganje vožnje, ali ni to nije dovoljno.

“Dva i po mjeseca se uopšte nije radilo. Najveća je gužva kada su u pitanju testovi i slušanje predavanja iz prve pomoći. Ima gužve i kada je riječ o polaganju vožnje, ali je uveden novi termin utorkom, uz ranije termine koje smo imali ponedjeljkom i četvrtkom”, rekao je Jaćimović.

I banjalučki instruktor i suvlasnik auto-škole Zdravko Ivić navodi da se primijeti povećan broj kandidata u procesu polaganja prve pomoći.

“Kočnica pri vozačkom ispita je ta prva pomoć, a ljudi ne mogu izaći na obuku vožnje bez položene prve pomoći”, rekao je Ivić za “Nezavisne novine”.

Banjaluka nije usamljen primjer kada su u pitanju gužve, potvrđuju nam bijeljinski instruktori vožnje, odakle pritom dodaju – ništa strašno, samo neka se konačno radi.

“Sasvim je normalno da ima gužvi, nije se radilo dva mjeseca. Ima i starih kandidata koji su čekali, a potom i novih koji dolaze. U ispitnom centru se trude da ovaj proces organizuju što je moguće bolje”, priča nam bijeljinski instruktor vožnje Miljan Trifković.

U auto-školama navode da pri procesu osposobljavanja budućih vozača poštuju sve preporuke medicinske struke s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona. Konačno su, kažu, dočekali da rade, nakon što su dva mjeseca imali dažbine, a prihoda nije bilo.

I kandidati i instuktori, uvjeravaju, nose maske, a vrši se i redovna dezinfekcija. Sve to, poručuju, podrazumijeva novu obavezu, ali su se na nju navikli – bitno im je da se niko ne zarazi te da posla ima.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: