Najveća mjesečna plata u džepu Banjalučanina

Jedan Banjalučanin, zaposlen u djelatnosti iznajmljivanja nekretnina, u septembru prošle godine zaradio je 14.582 marke.
Prema podacima Poreske uprave RS, riječ je o najvećoj pojedinačnoj isplati mjesečnog primanja po osnovu radnog odnosa u ovom mjesecu.

Nije teško izračunati da je ovaj Banjalučanin za samo mjesec dana zaradio 38 prosječnih penzija, te skoro 16 prosječnih plata u RS.

Takođe, on je za samo mjesec dana zaradio toliko da može da podmiri trošak sindikalne potrošačke korpe za četvoročlanu porodicu za skoro osam mjeseci.
U pogledu iznosa primanja, na drugom mjestu je još jedan Banjalučanin iz iste djelatnosti kao njegov najplaćeniji kolega, koji je za mjesec dana zaradio 11.042 KM.

Na sljedeće tri pozicije su po jedan zaposleni u djelatnosti saobraćaja, finanijskog poslovanja, te stručne naučne i tehničke djelatnosti, svi iz Banjaluke, koji su zaradili po 10.345, 10.030 i 9.029 KM.

S obzirom na najveća pojedinačna primanja iz radnog odnosa, samo 10 ljudi je u septembru lani zaradilo čak 91.842 KM, a svi su stanovnici Banjaluke.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI