Najstariji Banjalučani jutros na ulicama

Stariji od 65 godina požurili su jutros, u vrijeme kada im je omogućeno kretanje, da obave kupovinu namirnicu i završe druge poslove.
Fotoreporter Srpskainfo zabilježio je duge redove ispred marketa u kojim uredno, praveći razmak, čekaju nastariji Banjalučani.

U Banjaluci je jutros od 7 do 11 časova imaju pravo da se kreću samo lica starija od 65 godina, kao i oni koja moraju da idu na posao ili neodložne ljekarske preglede, kakao bi bilo omogućeno starijim da nesmetano obave svoje poslove u predviđenom vremenu, odluka je gradskog Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je u srijedu, 1. aprila, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, da će u gradu biti na snazi opšta zabrana kretanja u navedenom vremenu, osim za osobe koje su vezane poslom, imaju neophodne zdravstvene potrebe i za lica koja su u funkciji pomoći penzionerima.
Ove mjere su uvedene kako bi se zaštitila najstarija populacija koja je i najugroženija tokom epidemije virusa korona.

Iz Gradske uprave Banjaluka pojasnili su da od 7 do 11 časova, kada je uvedeno ograničenje za sva druga lica osim za starije od 65 godina, neće biti potrebne potvrde za one koji idu na posao.

– Ljudi će normalno moći da idu na posao i neće im biti potrebne potvrde. Ukoliko vas zaustave organi reda, potrebno je samo naglasiti da ste krenuli na posao – dodali su iz Gradske uprave Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: