“Najljepše i najteže je biti normalan” !

,Najljepše i najteže je biti normalan” – poručuje ekipa banjalučkog benda Racija u svojoj novoj pjesmi ,,Normalan”. Na sedmogodišnjicu postojanja ovog hard and heavy sastava, Lazar Jović (vokal), Neven Đurić (solo gitara), Stefan Skrobonja (bubanj), Vedran Savić (bas) i Marko Tubić (ritam gitara), odlučili su da svoju publiku obraduju još jednom autorskom pjesmom, u kojoj ostaju dosljedni svom stilu.

Ovaj bend poznat je po tome što se nikada nije plašio da kroz svoju muziku glasno izražava stavove mladih ljudi sa ovih prostora, te od prve pjesme ,,Životni put”, do aktuelnog singla ,,Normalan”, većinu njihovih materijala karakterišu tvrd zvuk i društveno angažovani tekstovi. U novoj pjesmi, čiji je autor Neven Đurić, osnivač i solo gitarista benda, Racija se bavi razmišljanjima mladog čovjeka koji se bori da u današnjem društvu ima normalan život i ,,mrzi samo i isključivo one koji zagovaraju mržnju među ljudima”.

Pjesma ,,Normalan” realizovana je u saradnji sa dugogodišnjim saradnicima benda. Snimljena je u studiju ,,Cirith Ungol”, gdje je za mix i mastering bio zadužen Dražen Kecman, dok su se za ekranizaciju pjesme pobrinuli Andrej Zrnić (režija), Luka Malić (direktor fotografije), Zoran Đurić (producent), Milan Banjac (montaža), Vanja Jović, Element Studio i Kević Audio (svjetlo).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: