Najavljena rekonstrukcija opasne raskrsnice u Ramićima

Dugogodišnji problem sa bezbjednosti raskrsnice na magistralnom putu prema Prijedoru, odvajanje za Dragočaj i Ramiće, trebalo bi u skorije vrijeme da bude riješen.
Kako je potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, krajem prošle sedmice raspisan je tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju ove raskrsnice, a radovi bi trebali početi po okončanju ovog postupka.
S obzirom na to da je riječ o raskrsnici koja se nalazi na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, ovo je još jedan zajednički projekat sa preduzećem „Putevi RS“, koje je kao investitor raspisalo tender, a Grad Banjaluka je obezbjedio tehničku dokumentaciju – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
U pitanju je veoma prometna raskrsnica na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nesreće, koje su u pojedinim slučajevima imale i smrtni ishod.

U njenoj blizini nalazi se pješački prelaz i autobusko stajalište, koji će prema predloženom rješenju – biti izmješteni, a biće urađena i nivelacija priključnih saobraćajnica na magistralni put.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: